Szójaszószos gomba kesudiós metélttel receptHány személyre: 4 személyre
» 250 g száraz
rizstészta
» 500 g vékony szeletekre vágott
gombakeverék
» 125 g friss
szójababcsíra
» 80 g durvára vágott kesudió
» 60 ml kecap manis
» 1 durvára vágott lila
hagyma» 2 evőkanál
mogyoróolaj
Főzzük meg a tésztát a csomagolása szerint. Szűrjük le, majd tegyük félre. A
gombakeveréket és 2 evőkanál kecap manist tegyünk egy tálba, rázzuk össze. Hevítsük fel a vokot, majd szórjuk bele a kesudiót. Pirítsuk 2 percig, majd szedjük ki és tegyük félre. Öntsük az olajat a vokba, és pirítsuk meg a
hagymát 3 perc alatt. Adjuk hozzá a
gombakeveréket, és süssük még 3 percig. Ezután tegyük hozzá a metéltet és a maradék kecap manis. Süssük további 2 percig, szórjuk rá a babcsírát és a pirított kesudiót. Rázzuk össze, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>