Sült mie tészta fűszeres pulykacsíkokkal receptHány személyre: 4
» 250 g mie tészta
» 300 g pulykamell szelet
» 250 g
sárgarépa» 15 g szárított fafül
gomba» 1 tk. kínai fűszerkeverék
» 1 tk. étkezési keményítő
» 1 tk. őrölt római
kömény» 6 ek.
szójaolaj
» 2 ek.
szójaszósz
» 1 ek. sambal szósz v. fél tk. sambal oelek
» 2 szál póré
hagyma» 1 ek. osztrigaszósz
Első lépésként kiáztatjuk a fafül
gombát és megfőzzük a mie tésztát. A pulykamell szeleteket felcsíkozzuk, ezután összekeverjük a fűszerkeverékekkel, római köménnyel, az osztrigaszósszal és az étkezési keményítővel. Az olaj felét felforrósítjuk a wokban, amelyben átsütjük folyamatos keverés mellett a tésztát. Amikor elkészült kivesszük és melegen tartjuk. A wokot felöntjük a maradék olajjal, amiben kisütjük a befűszerezett húscsíkokat. Ehhez adjuk hozzá a vékonyra szeletelt
sárgarépát, amellyel tovább sütjük. Ezután belekeverjük a csíkokra szeletelt
gombát és az 1 cm-es darabokra vágott póré
hagymát, melyeket 1-2 percig fogunk párolni. Amikor a hús összesült a zöldségekkel, beletesszük az előzőleg elkészített mie tésztát, felmelegítjük, majd ízlés szerint
szójaszósszal, sambal szósszal ízesítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>