Töltött hústekercsek receptHány személyre: 4 személyre
» 10 dkg főtt
sonka» 10 dkg vörös
hagyma-
fokhagyma keverék
» 10 dkg nyolcfűszer-keverék
» 10 dkg shiitake
gomba» 10 dkg
feta sajt» 2-3 ek. szezámolaj
»
só,
bors» 40 dkg vékonyra szeletelt borjú- vagy sertéshús
» 2-3 ek.
tejszínes
torma» 4-5 ek.
földimogyoró-olaj» 2,5-5 dl ázsiai ízesítésű alaplé
» hoiszinszósz a tálaláshoz
A
sonkát kockázzuk fel, és dolgozzuk össze a
hagyma-
fokhagyma keverékkel és a nyolcfűszer-keverékkel. A
gombát tisztítsuk meg, és vágjuk apróra. A
feta sajtot keverjük össze a szezámolajjal, a
gombával és a
sonkával. Sózzuk,
borsozzuk. A hússzeleteket vágjuk félbe, terítsük ki, és kenjük meg a
tejszínes
tormával. Osszuk el rajta a
sonkás keveréket, és göngyöljük fel. Fogvájóval tűzzük meg. Az olajat hevítsük fel a wokban, és a tekercseket pirítsuk meg, majd vegyük ki, és csepegtessük le. Az ázsiai alaplevet öntsük a wokba, és forrósítsuk fel. Tegyük a húst bambuszkosárba, majd állítsuk a wokban forrásban lévő
víz fölé.- Fedjük le, és gőzöljük 15-20 percig. Tálaljuk a hoiszinszósszal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>