Az
endíviákat mossuk meg, majd töröljük szárazra, és vágjuk 5 cm hosszú darabokra. A fehérjéket verjük kemény habbá. A
tojássárgákat keverjük simára, és forgassuk a
tojáshabba. keverjük bele a
sót, a
lisztet és a
kukoricakeményítőt. Az
endívialeveleket mártsuk a
tojásos masszába, majd süssük meg. Forrósítsuk fel a
narancslevet, majd vegyük a tűzről, és keverjük bele a
földimogyoró-olajat, az őrölt
paprikát, a csiliport és a
koriandert.
Melegítsük fel a
szójaszószt is, adjuk hozzá a fűszerport és a cukrot. Addig hevítsük kevergetve, míg a
cukor elolvad.
A málna
ecetet keverjük össze a szezámolajjal, a melasszal és egy kevés
sóval. Az új
hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra, és keverjük a mártásba.
A sült
endíviát kínáljuk a háromféle mártogatóssal.
Elkészítési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>