Alföldi töltött káposzta II. receptHány személyre: 10
» 1 kg kövéres sertéscomb
» 15 dkg
rizs» 2
tojás» 1 kávéskanál piros
paprika» 1 késhegynyi törött
bors»
só» 20 savanyú
káposzta-levél
» 2 kg apró savanyú
káposzta» 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb
» 2 sertésfül (kettévágva)
» 4-5 kisebb darab
szalonnabőrke
» 1 csülök (kettévágva)
» 50 dkg kövérkés sertéshús
» 1 csapott evőkanál
só» 10 dkg
zsír» 1 fej vörös
hagyma» 1 csapott evőkanál piros
paprika»
tejföl
A sertéscombot ledaráljuk, majd összekeverjük a rizzsel, a
tojásokkal és a fűszerekkel. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a
káposztaleveleket, majd egy lábosba tesszük őket a savanyú
káposztára. Felöntjük
vízzel, és puhára főzzük az egészet. Eközben a sertéslábat,- fület,- csülköt,- húst és a bőrkét feldaraboljuk, és szintén puhára főzzük. A töltelékeket egy tálra kiszedjük, majd a
káposztához adjuk a húsukat és levüket. Ezután
zsírból, a felaprózott
hagymából, piros
paprikából
rántást készítünk, és berántjuk vele a
káposztát. Ezután a tölteléket is visszarakjuk, majd sok
tejfölt teszünk a te
tejére, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>