Sertés és hokkien tál receptHány személyre: 4 személyre
» 500 g vékony csíkokra vágott sertéshús
» 100 g szeletelt bambuszrügy
» 400 g csíkokra szeletelt
vegyes zöldség (pl.
káposzta,
sárgarépa,
zeller,
paprika)
» 2 ek
mogyoróolaj
» 2 gerezd préselt
fokhagyma» 1 szeletelt vörös
hagyma» 500 g hokkien vagy
tojásos sárgatészta
» 1 bögre csirkehúsleves- alap vagy csökkentett
sótartalmú stír- fry szósz
» 2 teáskanál
kukoricakeményítő» 1 ek. Shaoxing
rizsbor vagy száraz sherry
» 2 ek. csökkentett
sótartalmú
szójaszósz
Főzés előtt készíts elő mindent.A húst, zöldségeket szeleteld egyenletes vékony csíkokra vagy kockákra. Forrósítsd fel a wokot vagy teflonserpenyőt. Csöpögtess bele olajat majd oszlasd el az alján és az oldalán. A
fokhagymát, vörös
hagymát kb. 15 mp- ig pirítsd az illatok felszabadulásáig. Kis adagokban, rázva- keverve pirítsd meg a húst. Két adag között hagyd, hogy a serpenyő átforrósodjon, majd vedd le a tűzhelyről. Tegyél még kis olajat bele. A forró olajban kb. fél- egy percig süsd át a keményebb zöldségeket, még azok kifényesednek, átforrósodnak, de még ropogósak. Ebben a szakaszban kell hozzáadni a tésztát vagy a
rizst. A lágyabb zöldségeket tartsd meg a végére. A húst tedd vissza a forró wokba, és gyengén keverd össze a zöldségeket. Fakanállal fúrj egy lyukat a serpenyő közepébe- a húst, a zöldségeket told a serpenyő szélére. Öntsd bele a keményítővel elkevert stir- fry szószt vagy csirkehúsleves alapot. Keverd míg forrni kezd és rázd össze a hússal, zöldségekkel, és forrósítsd fel őket. A maradék hozzávalókat keverd össze, kóstold meg, majd ízlés szerint
rizsborral vagy sherryvel és
szójaszósszal ízesítsd. Díszítsd, és már tálalhatod is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>