A reszelt vörös
hagymát megpirítjuk, a
rizst félig megpároljuk, majd az egészet összekeverjük a darált hússal,
tojással,
sóval és
borssal. Ezt a tölteléket 8 egyenlő részre osztjuk, majd a
káposztalevelekbe csomagoljuk.
A füstölt
szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk. A vörös
hagymát karikákra vágjuk, és a
szalonna zsírjában megpirítjuk. Hozzáadjuk a piros
paprikát, majd a savanyú
káposztát, a darabokra vágott dagadót, és végül a
káposztalevelekbe csomagolt tölteléket. Kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük és lassú tűzön megfőzzük.
A maradék
zsírból és
lisztből
rántást készítünk, és berántjuk a
káposztát.
Tejföllel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>