A meghámozott
karalábét 3 egyforma vastag szeletre vágjuk és meg
sózva serpenyőben megsütjük. Míg ez tart apróra vágjuk a
karalábé leveleit. Ha megsült a
karalábé, félretesszük egy tányérra. Az eddig használt serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott leveleket. 1-2 evőkanálnyi
liszttel, kb. 1/2 dl
tejjel és végül az előzőleg már lereszelt
sajttal jól összekeverjük a tölteléket. A
szalonnacsíkok középre helyezzük a
karalábé szeletet, majd rá a tölteléket végül ráhajtjuk a
szalonnát és 2 fogpiszkáló segítségével rögzítjük a rakott
karalábénkat. Amint ezzel készen vagyunk, hőálló tálba helyezve 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>