Felszeleteljük a húst, majd jól kiverjük és mindkét oldalát megforgatjuk
lisztben, és így kicsit megsütjük. Melééteszzük a lereszetl
hagymát, a
tárkonyt, ráöntünk egy kis vizet és fedőt teszünk rá. Így hagyjuk párolódni, hogy jó puha legyen. Mikor már kész, hozzáadjuk a kiskanálnyi
paprikalekvárt. A
burgonyát közben meghámozzuk és lereszejük, majd hozzáütjük a
tojást, le
sózzuk és melléadjuk a szódabikarbónát is. Annyi
lisztet is szórunk hozzá, amennyit felvsz. Összedolgozás után galuskatészta állagú masszát kell kapnunk. Közben rakjuk fel
vízet forrni, és mikor már jól forr, szaggassuk bele a masszát. Mikor kész, szűrőkanállal szedjük ki. Tálaláskor a húst rakjuk középre, köréje padig a galuskát. Az utóbbit érdemes meglocsolni a hús levével.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>