Megtisztítjuk a
parajt, amjd
sós
vízben megfőzzük és áttörjük. Lisztből és
zsírból
rántást készítünk, belekeverjük a letört
parajt, és együtt felforraljuk. Ízlés szerint ízesítjük
sóval,
borssal és így hagyjuk kicsit hülni. Felverjük a 3
tojás sárgáját, hozzáadjuk a
parajt és végül óvatosan a három
tojás fehérjéjéből vert kemény habot. A többi
tojást keményre főzzük, és felszeleteljük őket.
vajjal kikent edénybe rétegezzük őket az alábbi módon: egy réteg
paraj, rá kemény
tojás, majd meglocsolni kissé
sózott, olvasztoot
vajjal, majd ismét
paraj, rá kolbász és így folytatva, míg az alapanygok el nem fogynak. Kicsi tööb, mint fél órát sütjük közepes hőmérsékleten. Kiborítva a formából, kolbásszal és
tojásszeletekkel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>