A
karalábét megmossuk és megtisztítjuk, a fiatal leveleket félretesszük és a belsejét kivájjuk. A darált sertéshúst és a félig megfőtt
rizst összekeverjük, majd pirított
hagymát adunk hozzá. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a
karalábékat. Az előbb félretett leveleket leforrázzuk és őket is megtölthetjük. Ha marad töltelék, akkor gombócot formázunk belőle és beletesszük a lábasba, amiben a
karalábék, a kivájt
karalábé darabok és a levelek is benne vannak. Ezután addig öntünk rá vizet, amíg az teljesen ellepi a
karalábékat. Ízlés szerint
sózzuk és kis lángon addig főzzük, míg a
karalábé megpuhul. A
lisztből és a zsiradékból zsemleszínű
rántást készítünk és berántjuk az ételt. Petrezselyemmel és
kaporral ízesítjük, majd tálaláskor
tejfölt öntünk rá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>