» 1 vöröshagyma » 40 g vaj » 20 g liszt » 2 dl száraz fehérbor » 1 csokor vegyes fűszernövény (kakukkfű, babér) » 3 dl madeirabor » keményítőliszt » 12 kivi » 4 szelet sonka » só és bors
Az összevágott hagymát futtassuk meg a vajban, majd dolgozzuk hozzá a lisztet. ha megbarnult locsoljuk rá a fehérbort. Adjuk hozzá a fűszercsokrot és sózzuk, valamint borsozzuk. Rotyogtassuk 10 percig, majd szűrjük át egy szitán és tegyük vissza a lángra. Dolgozzuk bele a madeirabort és egy kis keményítőlisztet.
A felgöngyölt sonkákat tegyük egy tűzálló tálba, helyezzük köré a feldarabolt kiviket és kanalazzuk rá a mártást. Előmelegített sütőben letakarva negyed óráig süssük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom