Egy lábosba tesszük a zöldbabot, a
hagymát, a répát, a
paradicsomot, a
fokhagymát és a babérlevelet, majd az egészet készre főzzük. Ezután a zöldbabot leszűrjük,
sózzuk, és pürésítjük. Eközben a
fokhagymát, az elfelezett
mogyoróhagymát és a kakukkfüvet olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tintahalat. Az egészet megpirítjuk, majd félretesszük. Egy másik serpenyőben a felszeletelt főző
hagymát pirítjuk, majd karamellizáljuk vele a cukrot,
sózzuk,
borsozzuk és felöntjük a borral. Végül a tálakra először egy
hagymaréteget teszünk, majd egy-két kanál babpürét, végül a tintahalakat, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>