A szárított
gombát egy órára beáztatjuk. Eközben a langusztát elfelezzük, húsát kiszedjük és nyolc részre felvágjuk. Forrásban lévő
vízbe tesszük, majd leszűrjük, ha feljönnek a
víz te
tejére és kifehérednek. A páncélt
sós
vízben addig főzzük, amíg bevörösödik. A shiitake
gombát felcsíkozzuk, majd elkeverjük a dashi szósszal, a felszeletelt
spárgával és répával, valamint a szárított
gombával. Ezt felforraljuk, majd a
szójaszószt és a
rizsbort is elkeverjük benne. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a
tojásokat, és néhány percig így főzzük. Végül a languszta húsát visszatesszük a páncélba, meglocsoljuk a szósszal, majd sütőben készre sütjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>