A
krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, félbevágjuk, és aljukról leszelünk egy darabot, hogy a ki
vajazott tepsiben megálljanak. Mielőtt a tepsibe tesszük őket, közepüket kivájjuk. A kikapart
burgonyát áttörjük, egy tálba tesszük, majd hozzákeverjük a felvert
tojást, a
szerecsendió-virágot, a
borsot és a zsemlemorzsát. A
hagymát meghámozzuk, felaprózzuk, és olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összepréselt
fokhagymát. Miután kihűlt, a
tojásos töltelékhez adjuk, az egészet átdolgozzuk, és a kivájt
burgonyákba töltjük. Végül olajat locsolunk a
krumplikra, és a te
tejükre öntjük a meg
sózott
tejfölt. Addig sütjük, amíg a te
teje szép piros nem lesz.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>