» 1 félbevágott golgotavirág-gyümölcs » 1 kockára vágott, érett mangó » 2,5 cm-es darab friss gyömbérgyökér, reszelve » 2 ek. juharszirup » 300 ml friss narancslé » fél tk. törött fekete bors » salsa: » fél mangó, 5 mm-es kockára vágva » 1 kis sárgadinnye, 5 mm-es kockára vágva » 1/4 avokádó, 5 mm-es kockára vágva » 1 paradicsom meghámozva, kimagozva, apóra vágva » 1 kis fej apróra vágott lilahagyma » 2 piros csilipaprika, vékony szeletekre vágva » 2 ek. apróra vágott friss koriander » egy csipet cayenne-bors » 2 zöldcitrom leve és reszelt héja
A paradicsomokat vágjuk be, tegyük 30 másodpercre forró vízbe, majd vegyük ki. Húzzuk le a héját, magozzuk ki és aprítsuk fel.
A golgotavirág magjait kanalazzuk ki egy tálba , adjuk hozzá a mangót és a gyömbért, majd takarjuk le, és hagyjuk állni. Keverjük össze addig a salsa hozzávalóit, és tegyük félre. A golgotavirág gyümölcsét, a mangót és a gyömbért tegyük robotgépbe, adjuk hozzá a juharszirupot és a narancslevet. Keverjük finom pürére, és szűrjük át egy tálba. Takarjuk le, és tegyük 2 órára hűtőszekrénybe.
Tálaláskor öntsük a salsát a leveshez, szórjuk meg borssal, és hűtött tányérokban tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc, plusz 1 óra előkészítési és 2 óra hűtési idő.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom