Töltött karalábé receptHány személyre: 4
» 8
karalábé» 1 szikkadt zsemle
» 1
hagyma» 1
paradicsom» 12,5 dkg róka
gomba» 1 kemény
tojás» 10 dkg kolbász
» 12,5 dkg darált marhahús
» 12,5 dkg darált sertéshús
» őrölt
szerecsendió» 2,4 dl húsleves
» 5 dkg
vaj» 2 kk. étkezési keményítő
» 15 dkg
tejszín
» 1 ek. metélő
hagyma, felaprózva
»
só,
bors
Mindegyik
karalábé belsejéből 2-3 kanálnyit kivájunk, a többi részéből levest készíthetünk például. A zsemlét
vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és összekeverjük a feldarabolt
tojással, a kolbásszal, a darált húsokkal, a felaprózott
hagymával, a meghámozott, felkockázott
paradicsommal, a felszeletelt
gombával és a
karalábéval. Sózzuk,
borsozzuk, a
szerecsendióval ízesítjük. Az egészet a kivájt
karalábékba töltjük, majd olvasztott
vajjal kikent jénaiba állítjuk. Felöntjük a levessel, majd kb. háromnegyed órát így pároljuk lefedve. Ezután a főzőlevet a
tejszínnel elkevert keményítővel besűrűsítjük, az egészet a
karalábékra folyatjuk. Végül a metélő
hagymával meghintve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>