A babot
sós
vízben 10-12 percet főzzük, majd leszűrjük. A zsemlét kevés
vízbe áztatjuk, a
tojást felverjük, egy
hagymát felaprózunk. Egy tálban összekeverjük a húsokat, a zsemlét, a
hagymát és a
tojást,
sózzuk,
borsozzuk, a
paprikával ízesítjük. Gombócokat csinálunk belőle, majd a bab főzőlevében készre főzzük őket. Ekkor a főzőléhez annyi vizet öntünk, hogy összesen fél liter legyen. A felkockázott
szalonna zsírját kiolvasztjuk, ezen megpirítjuk a másik
hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott
paradicsom kétharmadát. Amikor félig már megpuhult, megszórjuk a
liszttel, majd 2-3 perccel később felöntjük a főzőlével. Forrástól számított 5 percig főzzük, majd áttörjük.
sózzuk,
borsozzuk, hozzáadjuk a
paradicsompürét, majd a babot és a gombócokat is. Végül hozzáadjuk a maradék
paradicsomot, és a
petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>