A leforrázott
paradicsom héját eltávolítjuk, hármat félrerakunk, a többit felkockázzuk. A felaprózott
hagymát 3 kanál olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a
paradicsomot, és amikor levet eresztett, a feldarabolt zöldbabot, 2 fej
fokhagymát, a felaprózott petrezselymet is.
sózzuk, majd lefedve fél órát pároljuk. Ekkor a fedőt leszedjük, amint elfőtte a levét
borsozzuk, cukrozzuk és egy
salátástálba merjük.
sós,
ecetes vizet forralunk, ebbe ütjük a
tojásokat, és kb. 5 percig főzzük, majd a zöldbabara tesszük. A maradék
paradicsomot pürésítjük a maradék olajjal,
fokhagymával, a
citromlével, majd
sózzuk, a fűszerekkel ízesítjük, és 15 percig főzzük. Amint besűrűsödött, leszűrjük, ezt is a tálba öntjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>