Csülköt kiáztatjuk, majd feldaraboljuk. Vörös
hagymát felkarikázzuk,
fokhagymát megpucoljuk. Fűszernövényeket felaprítjuk, zsemléket kockára vágjuk és lepirítjuk.
Bog
rács aljába tesszük a csülök
zsíros részét és kiolvasztjuk. Kisült darabokat kivesszük és eldobjuk. Hozzáadjuk a
hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a feldarabolt csülköt és enyhén megpirítjuk. Vízzel felöntjük a bog
rácsot és felforraljuk a levest. Első forráskor beledobjuk a
fokhagymát, megszórjuk a fűszernövényekkel, majd
habarást készítünk. Kevés piros
paprikát szórunk a
lisztbe, majd a
tejfölhöz adjuk és simára keverjük. Akkor adjuk az ételhez, mikor a hús megpuhult. Öntünk hozzá egy kevés bort és
ecettel savanyítjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>