Marhahúst felkockázzuk és a
szalonnát is.
hagymát finomra vágjuk, zöldségeket felkarikázzuk,
paradicsomot cikkekre vágjuk. Répát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk és a
zellergumót is. Petrezselymet és kakukkfüvet felaprózzuk. Bog
rácsba tesszük a
szalonnát,
zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a húst és a
hagymát. Ezeket a hús saját levében lepirítjuk. Ha a hús megpárolódott,
sóval,
babérlevéllel,
kakukkfűvel,
borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a
szegfűszeget is. Összeforgatjuk az ételt és bog
rácsba szórjuk a zöld
paprikát és
paradicsomot is. Beleöntjük a vörösbort, majd a bog
rács tart
almát összepároljuk. Ha a hús félig puha, beletesszük a répát és a
zellergumót, majd tovább főzzük. Megszórjuk
petrezselyemmel és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>