Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a
tojást, a cukrot és a
vajat, majd eloszlatjuk két ki
vajazott tortaformában, és kb. 20 percig sütjük. Eközben egy lábosba tesszük a gyümölcshéjakat és leveket, valamint a cukrot, és melegíteni kezdjük. A
liszthez keverünk 1 kanál vizet, majd ha a
cukor elolvadt, ezt is a lábosba tesszük, és néhány perc főzés után levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a
tojássárgáját és a
vajat is. A tésztalapokat elfelezzük, majd a négy réteg közé kenjük a krémet. A csokit a
vajjal és a
tejszínnel felolvasztjuk, majd szép egyenletesen a tortára kenjük. Végül a fehércsoki forgáccsal és a cukrozott
citromhéjjal díszítve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>