» 18,5 dkg liszt » 10 dkg vaj » 3-4 ek. víz » A töltelékhez: » 25 dkg makadámdió » 5 dkg barna cukor » 2 ek. világos kukoricaszirup » 2 dkg vaj » 1 tojás » 2 tk. reszelt narancshéj » 1 csipet só » porcukor a díszítéshez
A lisztet összegyúrjuk a vízzel és a vajjal, majd hat részre osztjuk, és az összeset kinyújtjuk. 6 darab kb. 8 cm-es formába tesszük a tésztát, majd kb. 25 percre sütőbe tesszük. Eközben a diót tepsiben megsütjük, majd a tésztákon eloszlatjuk. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót, és az egészet a diókra kenjük. Így további 20 percig sütjük, majd végül porcukorral meghintve kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom