A
tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a
cukorral kikeverjük. A sütőport elkeverjük a
liszttel, majd a
tojásos masszához adjuk. A
tojások fehérjét felverjük, és beleforgatjuk. Előmelegített sütőben,
zsírozott,
lisztezett tepsiben megsütjük.
Amikor kihűlt, egy akkora lapot vágunk ki belőle, amivel egy fél futball labda alakú tálat ki tudunk bélelni. A maradék piskótát lapokra vágjuk.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, majd megfőzzük. A tálban lévő tésztát 2 cm vastagon megkenjük vele, majd tésztalapokat fektetünk rá. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A te
tejére piskóta kerül.
Végül kiborítjuk a tálból, és az egészet beborítjuk tortadarával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>