Kakaótorta mascarpónés tejszínnel receptHány személyre:
» A rázott tésztához:
» 170g búza
liszt» 2 csapott evőkanál
kakaópor
» 2 csapott teáskanál sütőpor
» 150g
cukor» 1 tasak vanillin
cukor» 3
tojás» 100 ml étolaj
» 6 evőkanál
tej» A te
tejére:
» 250 ml (1/4 l )
tejszínhab
» 125g mascarpone (olasz friss-
sajt)
» 2 evőkanál szitált por
cukor kb. 60 ml karamell desszertöntet
» 6-8 vékony ostyalap
Elkeverjük a tésztához a
lisztet a
kakaó- és sütőporral. Jól záródó (kb. 3 l-es) edénybe szitáljuk. a
cukorral és a vanillin
cukorral összekeverjük, végül az olajat, a
tojást és a
tejet hozzáadjuk. A fedelével szorosan lezárjuk az edényt.
Többször, összesen 15-30 másodpercig erősen rázzuk, hogy jól elvegyüljenek a hozzávalók, majd habverővel vagy keverőkanállal gondosan átkeverjük az egészet, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek.
A tésztát ezután (26 cm átmérőjű alján kikent) tortaformába töltjük, te
tejét elsimítjuk. A sütő
rácsra helyezzük a formát.
Felső/al
só hőfok: 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítve)
gázsütőnél:2-3-as fokozat (előmelegítve)
sütési idő: 25-30 perc
A formát sütemény
rácsra helyezzük a sütés után. 10 percig a formába pihentetjük a tortalapot, utána kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A te
tejéhez a porcukrot, a mascarponét és a
tejszínhabot magas keverőedénybe tesszük, sűrű krémmé verjük habverővel, majd evőkanállal a tortalapra simítjuk.Ráspricceljük a karamellöntetet, és kanállal óvatosan áthúzzuk, hogy márványos mintát kapjunk. Szeletekre vágva a tortát hideg helyre tesszük.
Az ostyát tálalás előtt nagyobb darabokra törjük, a tortaszeletekre tűzzük és a tortát azonnal tálaljuk.
Sütési idő: 25-30 perc
Összesen:
63 g fehérje, 284 g
zsír
411 g szénhidrát
18 630 kJ, 4445 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>