Melegítsük elő a sütőt 180°C-on.(gázsütő 4-es fokozat)
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát
vajazzunk ki, majd sütőpapírral béleljünk ki.
Egy nagy tálba tegyük a cukrot, a
vajat és a
citromhéjat. Verjük elektromos habverő segítségével addig, amíg könnyű és krémes nem lesz. A
tojásokat egyenként adjuk hozzá és mindegyiket jól verjük fel.
A sütőport, grízt és a darált
mandulát is adjuk hozzá. A mazsolát, a
mandulapelyhet és a
joghurtot keverjük össze, majd keverjük könnyedén a masszába.
A tésztát öntsük az előkészített formába és süssük 35-45 percig, vagy amíg enyhén megbarnul a torta te
teje.
Egy kisebbfajta lábasban, a sziruphoz tegyük a
citromlevet, cukrot és a
mézet. 15-20 percig főzzük lassú tűzön, vagy amíg nem lesz szirupos.
A torta te
tejét egyenletesen szurkáljuk meg egy nyárssal.
Kissé hagyjuk a szirupot hűlni, majd öntsük a tortára.
Tálaljuk
tejszínnel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>