A
tojások fehérjét a
vízzel felverjük, majd egyesével belekeverjük a sárgáját. Hozzáadjuk a cukrot és a
lisztet, majd egy ki
vajazott kapcsos tortaformába simítjuk, és megsütjük.
Amikor kihűlt, három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, és kívülről is bevonjuk vele. A marcipánt folpack között vékonyra nyújtjuk, majd bevonjuk vele a tortát.
Marcipán készítése: a
mandulát alaposan összekeverjük a por
cukorral és a
tojásfehérjével, majd masszává dolgozzuk.
Krém készítése: a
tojások sárgáját gőz felett habosra keverjük a
tojásokkal, a
cukorral, vaníliás
cukorral és a
tejjel. Addig keverjük, amíg sűrű nem lesz. Amikor egy kicsit kihűlt, hozzáadjuk az olvasztott
csokoládét, majd a Rama
margarint, és simára keverjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>