A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Megszurkáljuk a tésztát, és lefedjük fóliával, melyre
rizst rakunk nehezékként. 20 percig sütjük. Eltávolítjuk a fóliát és a
rizst, majd hagyjuk kihűlni.
Egy kétliteres serpenyőben összekeverünk 1,5 dl jégcukrot, a
kukoricakeményítőt, a
lisztet és a
sót. Hozzáadjuk a
tojássárgákat és a
tejet, habverővel addig keverjük, míg sima nem lesz. Kevergetés mellett, közepes lángon felforraljuk. Tovább főzzük és kevergetjük még két percig. Levesszük a tűzről és belekeverjük a
vajat.
A sütő hőmérsékletét visszavesszük 190 fokra.
A földi
mogyorókrémet beletesszük a por
cukorba, és addig daraboljuk, míg a massza durva morzsás nem lesz. Az így elkészített morzsák egyharmadát a tortalapra szórjuk. Kanállal rálocsoljuk a
tejes krém felét. Megszórjuk a morzsák további egyharmadával, majd rátesszük a maradék pudingot.
Egy tálban összekeverjük a tisztított borkőt és a
tojásfehérjéket. Nagy fordulatszámon addig verjük a
tojásfehérjéket, míg lágy hab nem képződik belőlük. Fokozatosan hozzáadjuk a megmaradt kristálycukrot, és kemény, sima habbá verjük. Szétterítjük a pudingon, egészen a tortalap széléig. A maradék földi
mogyorós morzsákat végigszórjuk a torta széle mentén. 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>