Isteni pekandiótorta receptHány személyre: 6-8
» 1 db classic crisco tortalap
» 3
tojás felverve
» 2 dl világos kukoricaszirup
» 1 dl kristály
cukor» 3 evőkanál barna
cukor» 2 evőkanál olvasztott
vaj vagy Rama
margarin» 3 evőkanál
narancslé
» 2 evőkanál
kukoricakeményítő» 1 teáskanál reszelt
narancshéj
» 1 teáskanál vaníliás
cukor» 1/2 teáskanál kókuszesezncia vagy kivonat
» 4 dl darabokra vágott pekandió
» 1,5 dl kókuszpehely
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tálban összekeverjük a
tojásokat, a kukoricaszirupot, a kristálycukrot, a barna cukrot és a
vajat. Egy másik tálban összekeverjük a
narancslevet, a
kukoricakeményítőt, a
narancshéjat, a vaníliás cukrot és a kókuszeszenciát. Az így elkészített krémhez hozzáadjuk a
tojásos krémhez és simára keverjük. Belekeverjük a diós és a kókuszpelyhet. Ráöntjük a kész tortalapra. A széleket bevonjuk fóliával, hogy megvédjük a túlbarnulástól. 35 percig sütjük. Eltávolítjuk a fóliát. Visszatesszük a sütőbe 20 percre, és ha megsült, hagyjuk kihűlni.
Classic Crisco tortalap:
3 dl
liszt,
1/2 teáskanál
só,
1 dl
vaj,
5 evőkanál hideg
víz,
Egy tálban összekeverjük a
lisztet a
sóval. Hozzáadjuk a zsiradékot, és addig daraboljuk, míg a massza durva nem lesz. A
lisztes masszát meglocsoljuk
vízzel, és egy villával addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ekkor cipót formálunk belőle. Köt alakúra nyújtjuk a tésztát egy meg
lisztezett gyúrótáblán úgy, hogy szélei 2,5 cm-rel nagyobbak legyenek, mint a 24 cm átmérőjű tortaforma.
Beletesszük a formába, és lenyomkodjuk. Levágjuk a felesleges részeket, a szélekre barázdákat húzunk, és szegélyt formálunk belőle.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>