Frankfurti gyűrű receptHány személyre: 8
» 300 g puha
vaj» 300 g kristály
cukor» 1 vaníliás
cukor» 4 csepp
citromaroma vagy 1 evőkanál rum
» 3
tojás» 150 g búza
liszt» 50 g kukorica
liszt» 2 teáskanál sütőpor
» 1 zacskó vaníliás pudingpor
» 1 evőkanál rum
» 0,5 l
tej» 125 g aprított, tisztított
mandula» meggylekvár vagy más piros színű lekvár
» koktélcseresznye
100 g
vajat habosra keverünk 150 g
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
citromaromával vagy rummal, a
tojásokkal, a kétféle
liszttel és a sütőporral. Alapos keverés után a masszát egy ki
vajazott, kerek tortagyűrűbe öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 35-45 percig sütjük. A vaníliapudingot elkészítjük a csomagoláson látható módon, 100 g
cukorral és a
tejjel. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, majd félretesszük pihenni. A megmaradt
vajat(egy kevéskét félreteszünk) belekeverjük a pudingba. A félretett
vajat összekeverjük a megmaradt
cukorral és a
mandulával, majd aranybarnára pirítjuk egy lábasban. Ezután alufólián szétterítjük és ha megkötött, akkor darabokra törjük. A tésztát 3 lapra vágjuk, majd az al
só réteget megkenjük a lekvárral. Erre kenünk vaníliakrémet és rátesszük a második lapot. A második lappal ugyanígy teszünk és rányomjuk az utol
só lapot. Ezt a lapot is megkenjük a krémmel, majd a sütit megszórjuk a praliné darabokkal. A maradék krémet habzsákba töltjük és díszítjük vele a tortát, valamint a megadott hozzávalókat is felhasználjuk a díszítéshez.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>