A
tojásokat 2 evőkanál meleg
vízzel felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, az esszenciát, a kétféle
lisztet és a sütőport. Az egészet jó alaposan összekeverjük. A masszát egy ki
vajazott, ki
lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 45 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 2 egyforma lapra vágjuk. A lekvár és a rum keverékével megkenjük az első tortalap te
tejét és a második tortalap mindkét oldalát. A
mandulamasszát összegyúrjuk a por
cukorral és vékonyra nyújtjuk. Az első tortalapra rátesszük a másodikat, majd ráborítjuk a kinyújtott
mandulamasszát. A
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéval bevonjuk a tortát, majd hagyjuk kihűlni. A megmaradt
mandulamasszát kinyújtjuk és kivágunk belőle egy nagyobb csillagot, amit a torta te
tejére helyezünk. Ezután megszórjuk reszelt
csokoládéval és a torta oldalát
mandulával díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>