Mogyorós-ribizlis torta recept

Hány személyre: 8

» 200 g marcipán
» 6 tojássárgája
» 6 tojásfehérje
» 300 g kristálycukor
» 1 vaníliás cukor
» egy csipet
» fél citrom reszelt héja
» késhegynyi őrölt fahéj
» 100 g őrölt mogyoró
» 200 g őrölt pörkölt mogyoró
» 100 g kenyérmorzsa
» 125 g liszt
» 3 teáskanál sütőpor
» 75 g vaj
» 5 evőkanál ribizlizselé
» 200 ml rum
» 100 g porcukor
» 125 g kávé ízű tortabevonó
» 1 evőkanál kakaópor
» néhány marcipánlevél a díszítéshez
50 g marcipánt összedolgozunk 3 evőkanál vízzel, 6 tojássárgájával, 100 g cukorral, a val, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citromlével. Az egészet jól összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 100 g cukorral és félreteszünk egy keveset a díszítéshez, majd beleforgatjuk az imént kikevert masszába. Ezután a kétféle mogyoró, a kenyérmorzsa és a sütőpor keverékét és beledolgozzuk a masszánkba, majd kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 45 percig sütjük. A megmaradt lisztet és sütőport összekeverjük 2 evőkanál cukorral, a felszeletelt vajjal és 150 ml hideg vízzel, majd lágy tésztává gyúrjuk az egészet. Konyharuhába tekerve 2 óráig pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és egy kivajazott tortaformába tesszük, megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200-220°C-on 15 percig sütjük. Ez lesz az omlós tésztánk. Az omlós tésztát megkenjük 2 evőkanál ribizlizselével. 75 g cukrot összekeverünk 150 ml vízzel, felforraljuk, majd hozzáadjuk a rumot. A másik tortalapunkat ráhelyezzük a már megkent lapra, megszurkáljuk villával és meglocsoljuk az előbb elkészített sziruppal. A maradék ribizlizselével megkenjük a már összeállt tortánk külsejét. A maradék marcipánt összegyúrjuk 75 g porcukorral, vékonyra nyújtjuk és bevonjuk vele az egész tortát. A felolvasztott tortabevonóval megkenjük a marcipános tortánkat mindenhol. A félretett tojáshabot és a maradék porcukrot sima mázzá keverjük, majd sütőpapír nyomózsákba tesszük és ágakat rajzolunk vele a tortánkra. A legvégén meghintjük kakaóporral és rátesszük a marcipánleveleket.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Kiadós manicotti
A spenótot kiengedjük, lecsöpögtetjük és felaprítjuk. A tésztát sós lobogó vízben kifőz...
Húsvéti sonka kalács
Keverjük simára az élesztőt a cukor felével és 5 dkg liszttel 2 dl langyos tejben. Takarjuk le...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat