A marcipánt alaposan összekeverjük a
tojássárgájákkal, a
citromhéjjal, a vaníliás
cukorral, a
sóval, a
tojásfehérjékből és
cukorból vert kemény habbal, a darált dióval, a
liszttel és a sütőporral. Ezután hozzáadjuk az olvasztott
vajat is, és jól összedolgozzuk az egészet. Az így kapott masszát ki
vajazott, ki
lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 40 percig sütjük. Ezután a gőz fölött felolvasztott diós
csokoládéval bevonjuk a tortát, majd a másik
csokoládét is felolvasztjuk gőz fölött és sütőpapír-nyomózsákba töltjük. Ezzel a
csokoládéval koncentrikus köröket rajzolunk a torta te
tejére, majd amíg még meleg, a szélétől indulva, befelé meghúzzuk a szeletek vonalát egy késsel. A végén diószemekkel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>