Az egész
tojásokat és a
tojásfehérjét jól felverjük, majd hozzáadunk 165 g cukrot, 1 vaníliás cukrot, a
fahéjat, a
sót, a sütőport és az őrölt
mogyorót. Az egészet sima tésztává dolgozzuk. Az apróra tört babapiskótát belekeverjük a masszánkba, majd az egészet egy kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180°C-on 45-50 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk. A pudingot összekeverjük a megmaradt
cukorral, a
tejjel, a
tejszínnel és a
tojássárgájával, majd állandó kevergetés mellett, felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a rumot és a puha
vajat. Az így kapott krémünkkel megkenünk 2 tortalapot, egymásra helyezzük őket és rátesszük a harmadik lapot. Az átszűrt lekvárt összekeverjük az alkohollal és felforraljuk. Ezután megkenjük vele a torta te
tejét, majd megszórjuk darált
mogyoróval vagy
mandulával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>