A 4
tojást 4 evőkanál meleg
vízzel felverjük, majd hozzáadunk 100 g cukrot, egy vaníliás cukrot, a sütőport, a búza- és kukorica
lisztet, majd az egészet alaposan összekeverjük. A tésztamasszát kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on tűpróbáig sütjük. A 3
tojásfehérjéből vert kemény habhoz hozzáadunk 150 g cukrot, egy vaníliás cukrot és az őrölt
mandulát, majd két részre osztjuk és kibélelt tortaformába öntjük mindkettőt külön-külön. Előmelegített sütőben 100-125°C-on 30-40 percig sütjük, majd 20 percig bennt hagyjuk a lekapcsolt sütőben. A pudingport a leírás alapján elkészítjük a
tejjel és 100 g
cukorral, majd belekeverjük a
vajat. A megmaradt cukrot felforraljuk 6 evőkanál
vízzel, majd ha kihűlt, belekeverjük a
pálinkát. Az első habtésztát megkenjük a málnás krém negyedével, rátesszük a piskótát és meglocsoljuk a sziruppal. Ezután megkenjük a megmaradt krém felével és rátesszük a másik habréteget, majd bekenjük az egész tortát a maradék krémmel. A kissé megpörkölt
mandulaszeleteket rányomkodjuk a torta oldalára, majd egy késsel be
rácsozzuk a te
tejét és végül megszórjuk por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>