A
lisztkupac közepére mélyedést készítünk, majd hozzáadunk 300 g felszeletelt
vajat, 1 vaníliás cukrot, a
sót, egy
citrom reszelt héját, a
tojásokat és 150 ml vizet(fokozatosan). Puha tésztává gyúrjuk az egészet, majd konyharuhába tekerve 2 órára hűtőbe tesszük. Ezután egy kis adag tésztát kinyújtunk és 32 db 2 cm-es virágot vágunk ki belőle, majd
vajazott sütőlapon, előmelegített sütőben 180-200°C-on 8-10 perc alatt készre sütjük. A többi tésztát 5 részre osztjuk és mindegyik részt kör alakúra nyújtjuk, majd megszurkáljuk és
vajazott sütőlapon, előmelegített sütőben 180-200°C-on 12-15 percig sütjük mindegyiket. 1
citrom reszelt héját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kukorica
lisztet, 150 ml
citromlevet és 3 egész
tojást jó alaposan összekeverünk, majd feltesszük a tűzre és folyamatosan keverve felforraljuk. Ezután belekeverjük a
vajat és hagyjuk kihűlni. Az így kapott krémmel kettesével összeragasztjuk a kisütött virágokat. A többi krémmel egyenletesen megkenjük a tésztalapokat és egymásra tesszük őket, majd az összeállt torta külsejét is bevonjuk. A tortát hűtőbe tesszük. Ezután a porcukrot és a megmaradt
citromlevet összekeverjük és ezzel a masszával megkenjük a virágok egyik felét majd mindegyikre egy szem pisztáciát teszünk. A maradék mázzal bevonjuk a tortánk felszínét és elrendezzük a te
tején a virágokat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>