Egy
vajjal kikent lábosban felolvasztunk egy kávéskanálnyi cukrot, majd hozzáadunk 100 g cukrot és barnulásig kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a
mandulát, majd az egészet
vajazott sütőlapra öntjük és miután megkeményedett, összetörjük. Az egész
tojásokat felverjük 5 evőkanál meleg
vízzel, majd hozzáadunk 125 g cukrot, egy csipet
sót, a búza
lisztet, 75 g kukorica
lisztet és a
citromhéjat. Az egészet jó alaposan összekeverjük, majd kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 45-50 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk. A
tejet felforraljuk a vaníliarúddal, a megmaradt
cukorral és egy csipet
sóval. A maradék kukorica
lisztet összekeverjük a 6
tojássárgájával, majd fokozatosan belekeverjük a
tejbe, amiből már kivettük a vaníliarudat. Ezután az egészet felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a
vajat. A díszítéshez szükséges 18 szem pisztáciát félrerakjuk, a többit ledaráljuk. A darált pisztácia felét összegyúrjuk 100 g marcipánnal és 3 evőkanál arrakkal, majd a felvert
tejszínbe keverjük az egészet. A krémünk negyedét félretesszük, a többivel megkenjük a tésztalapjainkat és szépen egymásra tesszük őket, majd hűtőben pihentetjük a tortát. A maradék marcipánt összegyúrjuk 1 evőkanál darált pisztáciával, ugyanennyi pörkölt
mandulával és a megmaradt arrakkal. 16 kisebb gombócot alakítunk ki belőle, majd a nem rég félretett krémünkkel bevonjuk a tortát. Ezután a pörkölt
mandula és darált pisztácia keverékével egyenletesen megszórjuk a torta felszínét, majd egy késsel kijelöljük a szeleteket és minden szeleten elhelyezünk egy marcipángolyót. A félrerakott pisztáciákat elfelezzük és beleszúrjuk a marcipángolyókba.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>