Pisztáciás marcipántorta recept

Hány személyre: 8

» 300 g kristálycukor
» 50 g tisztított mandula
» 5 tojás
» 2 csipet
» 75 g búzaliszt
» 125 g kukoricaliszt
» 1 citrom reszelt héja
» 500 ml tej
» 1 vaníliarúd
» 6 tojássárgája
» 100 g vaj
» 100 g tisztított pisztácia
» 200 g marcipán
» 4 evőkanál arrak (rizspálinka)
Egy vajjal kikent lábosban felolvasztunk egy kávéskanálnyi cukrot, majd hozzáadunk 100 g cukrot és barnulásig kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a mandulát, majd az egészet vajazott sütőlapra öntjük és miután megkeményedett, összetörjük. Az egész tojásokat felverjük 5 evőkanál meleg vízzel, majd hozzáadunk 125 g cukrot, egy csipet t, a búzalisztet, 75 g kukoricalisztet és a citromhéjat. Az egészet jó alaposan összekeverjük, majd kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 45-50 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk. A tejet felforraljuk a vaníliarúddal, a megmaradt cukorral és egy csipet val. A maradék kukoricalisztet összekeverjük a 6 tojássárgájával, majd fokozatosan belekeverjük a tejbe, amiből már kivettük a vaníliarudat. Ezután az egészet felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat. A díszítéshez szükséges 18 szem pisztáciát félrerakjuk, a többit ledaráljuk. A darált pisztácia felét összegyúrjuk 100 g marcipánnal és 3 evőkanál arrakkal, majd a felvert tejszínbe keverjük az egészet. A krémünk negyedét félretesszük, a többivel megkenjük a tésztalapjainkat és szépen egymásra tesszük őket, majd hűtőben pihentetjük a tortát. A maradék marcipánt összegyúrjuk 1 evőkanál darált pisztáciával, ugyanennyi pörkölt mandulával és a megmaradt arrakkal. 16 kisebb gombócot alakítunk ki belőle, majd a nem rég félretett krémünkkel bevonjuk a tortát. Ezután a pörkölt mandula és darált pisztácia keverékével egyenletesen megszórjuk a torta felszínét, majd egy késsel kijelöljük a szeleteket és minden szeleten elhelyezünk egy marcipángolyót. A félrerakott pisztáciákat elfelezzük és beleszúrjuk a marcipángolyókba.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Sült csirke - Amerika
A paradicsomlébe belekeverjük a mustárt, babérlevelet, pirospaprikát, ételízesítőt, ecetet,...
Csirkemellfalatok hagymás tésztában
Engedjük fel a zöldségeket, a csirkét süssük ki és vágjuk apró darabokra. Készítsük el ...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat