Rózsaszín parfétorta receptHány személyre: 8
» 3
tojás» 350 g kristály
cukor» 1 vaníliás
cukor» 100 g búza
liszt» 100 g kukorica
liszt» 2 teáskanál sütőpor
» 500 g fagyasztott gyümölcs(bármi jó ami piros színű)
» 4 evőkanál cseresznye
pálinka» 150 g
vaj» 100 g rózsaszín marcipán
» 50 g por
cukor» ezüstgyöngyök és más tortadeko
rációk
Az egész
tojásokat összekeverjük 3 evőkanál meleg
vízzel és hozzáadunk 150 g cukrot, a vaníliás cukrot, a búza- és kukorica
lisztet és a sütőport. Az egészet jó alaposan összekeverjük. Kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 45-50 percig sütjük. Miután elkészült és kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk. A kiolvasztott gyümölcsöket 200 g
cukorral felfőzzük addig, amíg jó szirupos nem lesz. A levét félretesszük és a gyümölcsöt meglocsoljuk a
pálinkával. Az első tésztarétegre rátesszük a gyümölcs harmadát, majd rátesszük a második lapot és erre is kenünk gyümölcsöt. Végül ráhelyezzük az utol
só tortalapot. A
vajat jól összekeverjük a megmaradt
cukorral és 5 evőkanállal a gyümölcsből. A megkapott krémmel bevonjuk a torta felszínét és a maradékot nyomózsákba töltjük. A marcipánt összegyúrjuk a por
cukorral és egy kevés gyümölcslével, majd egy 24 cm-es körré nyújtjuk. Az így kapott marcipánlapot úgy helyezzük el a torta te
tején, hogy 2 cm-es sávot szabadon hagyunk a szélén. Ezt a sávot habrózsákkal díszítjük, továbbá felhasználjuk a többi deko
rációt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>