A
tojásokat 3 evőkanál meleg
vízzel összeverjük, majd hozzáadunk 125 g cukrot, 1 vaníliás cukrot, a
lisztet, 75 g kukorica
lisztet, a sütőport és 20 g
kakaóport. Az egészet elektromos keverővel jól összedolgozzuk. Kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 25-30 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 2 egyforma részre vágjuk. A meggyből pár szemet félrerakunk és a befőtt levéből 375 ml-t veszünk. Ebbe a lébe keverjük a megmaradt kukorica
lisztet és a gyümölcsöket, majd az egészet összeforraljuk. Ezután belekeverünk 25 g cukrot és hagyjuk kihűlni. A beáztatott
zselatint olvadásig melegítjük. A megmaradt
cukort összekeverjük a
joghurttal, a vaníliás
cukorral, a
citromhéjjal, a
citromlével és a
zselatinnal. A
tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a
joghurtos krémbe. Az első tésztalapot megkenjük a meggyes krémmel és rátesszük egyenletesen a
joghurtos keverék felét. Ezután mehet rá a másik lap, majd bevonjuk a torta külsejét a
joghurtos krémmel. A félrerakott meggyel díszítjük és megszórjuk
kakaóporral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>