Bíboros torta receptHány személyre: 8
» 3
tojás» 125 g kristály
cukor» 75 g
liszt» 1 zacskó karamellpuding
» 2 teáskanál sütőpor
» 3 evőkanál rum
» 250-300 g magozott meggybefőtt
» 2-3 evőkanál ribizlizselé
» 1 zacskó
zselatin» 350 ml
tejszín
»
csokoládéreszelék a díszítéshez
Az egész
tojásokat 3evőkanál meleg
vízzel összekeverjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a
lisztet, a karamellpudingot és a sütőport. Az egészet jó alaposan összekeverjük a robotgéppel. Kibélelt tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180-200°C-on 3-4 percig sütjük. Miután elkészült és kihűlt, két egyforma lapra vágjuk. A lecsöpögtetett meggyből néhány szemet félreteszünk, a többit meglocsoljuk rummal. Az első tortalapot megkenjük ribizlizselével és rátesszük a másik lapot, majd lecsöpögtetjük a rumot a meggyről és elrendezzük a második tésztalap te
tején. A
tejszínt kemény habbá verjük(egy kicsit félreteszünk a díszítéshez) és összekeverjük a meggylébe áztatott és a felmelegített, majd lehűtött
zselatinnal. A torta felszínét bekenjük a
tejszínes krémmel és a félretett habbal feldíszítjük a tortát. A végén megszórjuk a tortát
csokoládéreszelékkel és rátesszük a meggy szemeket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>