Az egész
tojásokat 4 evőkanál forró
vízzel felverjük, majd hozzáadunk 150 g cukrot, a vaníliás cukrot, a búza- és kukorica
lisztet és a sütőport. Az egészet jó alaposan robotgéppel összekeverjük. Kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 35 percig sütjük. 125 g cukrot és 125 ml vizet összeforralunk, majd beletesszük a magozott és megtisztított
szilvákat(8 darabot félreteszünk a díszítéshez). Ezután ismét felforraljuk és 300 g
szilvát továbbfőzünk, hogy kompótot kapjunk. A
zselatin felét felhevítjük és jó alaposan belekeverjük a kompótba. 3
tojássárgáját összekeverünk 15 g
cukorral, a megmaradt vaníliás
cukorral, a kókuszkrémmel, a kókuszreszelékkel(2 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez), a kókuszlikőrrel és a
citromlével. A megmaradt
zselatint felmelegítjük és a krémbe keverjük. 500 ml
tejszínt kemény habbá verünk. Ebből 6 evőkanállal a kompótba keverünk, a többit pedig a kókuszos krémhez adjuk. A tortaforma csatos oldalát egy tálra tesszük és bevonjuk alufóliával úgy, hogy az alufólia magasabban legyen mint a forma oldala és ezt a többletet visszatekerjük, hogy egy erős gyűrű legyen a forma oldala felett. Ezután beletesszük az első tortalapot, rákenjük a kompótot és rátesszük a második lapot. Erre rákenjük a kókuszos krémet(4 evőkanállal félreteszünk) és rányomjuk az utol
só lapot. A 4 evőkanál krémmel bevonjuk a torta te
tejét és 6 órára hűtőbe tesszük. A tálalás előtt a megmaradt
tejszínt a maradék
cukorral együtt kemény habbá verjük és csillagcsövű nyomózsákkal feldíszítjük a tortát. A félretett
szilvával és kókuszreszelékkel befejezzük a díszítést.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>