A
tojásfehérjét elektromos habverővel felverjük, majd hozzáadagolunk 2 evőkanál cukrot, a
sót és a
tojássárgájákat. Az őrölt
mandulával összekevert
lisztet óvatosan beleforgatjuk az előbb elkészített habba. Egy mély, 28 cm átmérőjű kerek tortaformát ki
vajazunk és kibéleljük sütőpapírral. Ezután beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180-200 °C-on 14-15 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, eltávolítjuk a sütőpapírt és
rácsra tesszük hűlni, majd a tortalapra helyezünk egy szétnyitható tortaforma oldalát. A beáztatott
zselatint teljes olvadásig melegítjük. 300 g megmosott és kicsumázott epret összeturmixolunk 75 g
cukorral, 1 vaníliás
cukorral és a
citromlével. Ezután hozzáadjuk a
zselatint, majd ha a krémünk szilárdulni kezd, beleforgatunk 375 ml
tejszínből felvert kemény habot. Az elkészült krémet a tortalapra kenjük és az egészet a hűtőbe tesszük. A maradék epret megtisztítjuk és félbevágjuk. Ezután rászórjuk a maradék cukrot és állni hagyjuk. A cukrozott epreket elrendezzük a torta te
tején és a cukros
eper levet félretesszük. A félretett levet és a dzsemet összekeverjük, felforraljuk, majd kis pihentetés után bevonjuk vele az eprek te
tejét. A megmaradt
tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük és feldíszítjük vele a torta oldalát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>