A
tojássárgájákat és a
mézet összekeverjük. A
tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A sütőpor és a
liszt keverékét belekeverjük a
tojássárgájákba, majd óvatosan beleforgatjuk a
tojásfehérjehabot. Ezután belekeverjük az olvasztott
vajat. Egy ki
vajazott és kibélelt, 26 cm-es kerek tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180°C-on 20-30 percig sütjük. Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk. A
tejszínt elkezdjük verni, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukrot, és addig verjük, amíg kemény hab lesz. A meghámozott kivit vékony szeletekre vágjuk és félreteszünk párat. Egy piskótalapot egy tálra teszünk és megkenjünk a
tejszínhabbal, majd kiviszeleteket helyezünk rá. Ezután rátesszük a második lapot és ugyanúgy járunk el, ahogy az előbb. A harmadik lapot is ráhelyezzük és bekenjük a torta külsejét. Habzsák segítségével díszítünk, majd kiviszeleteket rakunk rá és megszórjuk pisztáciával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>