Első tészta készítése: a
tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a
cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és a többi hozzávalót. Kikent, ki
lisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Utána lapjában kettévágjuk.
Második tészta készítése: a fehérjét felverjük a
cukorral, majd belekeverjük a mazsolát és a diót. Tortaformában 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Utána rálocsoljuk a
tejet.
Krém készítése: forró
vízfürdőben felverjük a sárgáját a
cukorral,
kakaóval és
vízzel. Amikor sűrű, hozzáadjuk a
csokoládét, és megolvasztjuk. A Rama
margarint kikeverjük, majd a krémhez adjuk. Egy keveset félreteszünk belőle, majd a maradék felét az első tészta egyik lapjára kenjük. Rátesszük a második tésztát, megkenjük a krém másik felével, majd beborítjuk az első tészta másik lapjával. Kívülről bekenjük a félretett krémmel, majd 3 órára hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthetjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>