A
tojásokat 4 evőkanál forró
vízzel felverjük, elektromos keverőgépet használva. Ezután hozzáadunk 150 g cukrot, egy csipet
sót, a
fahéjat és a reszelt
citromhéjat, majd 2 percig verjük. A búza
liszt, kukorica
liszt és sütőpor keverékét beledolgozzuk a
tojásos keverékbe. Az elektromos keverő alacsony fokozatán sima tésztává keverjük és beleadagoljuk a darált diót és a búzadarát. Egy 28 cm-es, sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük a piskótatésztát és előmelegített sütőben 180-200°C-on 30-35 percig sütjük. Az elkészült és kihűlt piskótát három lapra vágjuk. A beáztatott
zselatint olvadásig melegítjük. Ezután a
tejet egy csipetnyi
sóval és a vaníliarúddal felforraljuk. A
tojássárgájákat habosra verjük a megmaradt
cukorral. A
tejből eltávolítjuk a vaníliarudat, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a
tojássárgás keverékhez, aztán hozzáadjuk a
zselatint és a kávélikőrt. Hűtőben pihentetjük. Ha megkeményedett, hozzákeverjük a kemény habbá vert
tejszínt. A
tejszínhabból 3 evőkanálnyit félreteszünk. Az első piskótalapot egy csatos tortaformába helyezzük, de az alja nélkül, majd megkenjük a krém egyharmadával. Ezután rászórjuk a durvára aprított dió felét. Erre rátesszük a második lapot, ismét megkenjük és megszórjuk, majd rátesszük a harmadik lapot. A végén rákenjük a krém utol
só egyharmadát és a felezett diókkal díszítjük. 1 óráig pihentetjük a hűtőben, majd kivesszük a tortaformából, az oldalát bekenjük
tejszínhabbal és a torta te
tejének közepét megszórjuk
csokoládéforgáccsal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>