A
lisztet összekeverjük 65 g
cukorral, a
sóval és a
tojással. A
liszt feléből lágy tésztát gyúrunk, majd a felszeletelt
vaj felét a te
tejére tesszük és beborítjuk a maradék
liszttel. Ezután jól összedolgozzuk az egészet. 60 perc pihentetés után a tésztát 28 cm-es tortaformába simítjuk és a széleket is befedjük 4 cm magasságig. A villával megszurkált tésztát előmelegített sütőben 200°C-on 25 percig sütjük. A megmosott egres végeit ollóval levágjuk. Egy lábasban felforraljuk a bort a megmaradt
cukorral, a vaníliás
cukorral és a
citrom héjával. A borból 5 evőkanállal félreteszünk. A felforralt lébe beletesszük az egrest és megint felforraljuk, majd addig főzzük, amíg az egres megpuhul. Ezután a gyümölcsöt kivesszük és lecsepegtetjük. A félretett borba belekeverjük a kukorica
lisztet és a még meleg lébe öntjük. Ezután óvatosan beletesszük az egrest és pihentetjük. A morzsává tört kétszersültet az elősütött tésztára szórjuk, majd ráöntjük a krémet. A
rácsokhoz összegyúrjuk a marcipánt a por
cukorral, a
tojássárgájával és a
citrom levével. Az így kapott masszát nyomózsákot használva a torta te
tejére nyomjuk
rácsot formázva. 30 perc pihentetés után a tortát előmelegített sütőben 200-220°C-on 5 percig sütjük. A baracklekvárt 2 evőkanál
vízzel felforraljuk és bekenjük vele a kihűlt süteményt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>