A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A
paradicsomot forró
vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kimagozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Az
uborkát meghámozzuk, a
paprikát kimagozzuk és mindkettőt feldaraboljuk. Egy tálba rakjuk őket és még beledolgozzuk a feldarabolt
hagymát, a zúzott
fokhagymát, 6
bazsalikomlevelet, az
ecetet és az
olívaolajat. Sóval és
borssal ízesítjük és 12 órán át hűtőbe tesszük. Ezután felöntjük a zöldséglevessel, rálocsoljuk a
citrom levét és összedolgozzuk botmixerrel. Ízlés szerint Tabasco-szószt adunk hozzá, majd ismét a hűtőbe tesszük. Tálaláskor négy tányérba adagoljuk, díszítésként
joghurtot kanalazunk rá és az apróra vágott kaliforniai
paprikát vagy
chilit, valamint
bazsalikomlevelet hintünk rá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>