Egy tálban összekeverjük a kekszet 12 dkg olvasztott
vajjal, majd az egészet egy ki
vajazott forma aljába és oldalára nyomkodjuk, és fél órára mélyhűtőbe tesszük. Eközben a fehér
csokoládé felét és a
tejszín kétharmadát megmelegítjük, majd hozzákeverjük a
tojásokat, a cukrot, a
lisztet, az eszenciát és a krém
sajtot. A feldarabolt mangót a kekszes keverékre tesszük, majd krémet rátöltjük, és előmelegített sütőben 175 C-on háromnegyed órát sütjük. Ezután lefedjük alufóliával, és még negyed órára visszatesszük. A maradék fehér csokit is felolvasztjuk, majd sütőlapra öntjük, és hagyjuk megdermedni. Egy lábosban megolvasztjuk a maradék
vajat a
tejszínnel és a csokival, majd a torta te
tejét befedjük vele, és egy órára hűtőbe tesszük. Végül a fehércsokiból forgácsokat vágunk le, és ezzel díszítjük a tortát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>