Egy tálban összekeverjük a
mandulát, 6 dkg cukrot, a
tojások felét, az eszenciát és a
lisztet. Ezután a maradék négy
tojás fehérjét felverjük egy kanál por
cukorral, majd ezt is a tésztához adjuk, és az egészet egy előkészített tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 190 C-on kb. 35 percet sütjük, majd hűlni hagyjuk. Eközben a cukrot a
vízzel felforraljuk, majd félretesszük. A maradék porcukrot a
tojások sárgájához keverjük, majd felöntjük a felforralt
tejszínnel, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor belekeverjük a
vajat és a porcukrot, majd az egész keveréket elfelezzük. Az egyik felébe az egy kanál
vízben feloldott kávét keverjük, a másikba pedig a megolvasztott csokit. A tésztát hosszában kétszer elvágjuk, a lapok közé kenjük először a szirupot, majd a csokis keveréket, a torta te
tejére pedig a kávés krémet. Rászórjuk a
kakaót, majd hűtőbe tesszük. Végül a kávéba mártott kávészemekkel és a
mentával díszítjük, megszórjuk a por
cukorral, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>