A 7
tojás sárgáját és fehérjét válasszuk ketté, a sárgáját a
cukorral, a
kakaóval és a
vízzel habosra verjük, a fehérjét pedig habbá. Ezeket óvatosan összekeverjük a többi hozzávalóval. A kapott masszát beleöntjük egy kikent és ki
lisztezett tepsibe, majd megsütjük (35-40 perc) kezdetben forró, majd mérsékelt hőmérsékletű sütőben. Készítsük el a krémet; Egy tálban verjük habbá a
vajat és a vaníliás cukrot, egy edényben pedig keverjük össze a többi hozzávalót, és főzzünk belőle sűrű krémet. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a felvert
vajat is. A tésztát szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, majd kenjük be a korongokat a krémmel mindenhol, aztán forgassuk meg a dióban. A kész pogácsákat tegyük egy tálra, és folyassunk rá a por
cukorból,
kakaóból,
vízből és
vajból főzött öntetből.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>